ضیا موحد
-
قسمت 1: کودکی و نوجوانی -
قسمت 2: علاقه مندی به منطق -
قسمت 3: فعالیت ها در حوزه منطق -
قسمت 4: فلسفه آموزی -
قسمت 5: فعالیت ها در حوزه فلسفه -
قسمت 6: فهرست مطالعاتی -
قسمت 7: فلسفه، منطق و شعر- منطق آموزی -
قسمت 8: فلسفه، منطق و شعر- شعر ۱ -
قسمت 9: فلسفه، منطق و شعر- شعر ۲ -
قسمت 10: فلسفه، منطق و شعر- شعر ۳ -
قسمت 11: فلسفه، منطق و شعر- نقد ادبی ۱ -
قسمت 12: فلسفه، منطق و شعر- نقد ادبی ۲(استعاره) -
قسمت 13: فلسفه، منطق و شعر- سبک کاری -
قسمت 15: جهان امروز و فردا- تعریف شما از آزادی چیست و این آزادی تا کجا گسترش پیدا میکند؟ -
قسمت 16: جهان امروز و فردا- آرمانگرایی در نسل های گذشته چه فایده ای داشته و آیا در نسل جدید آرمانگرایی میبینید؟ -
قسمت 17: جهان بینی فردی- شاهرخ مسکوب در کتاب روزها در راه میگوید: جوان که بودم به قصد فتح دنیا از خواب بیدار میشدم. میخواستم دنیا را عوض کنم، آدمی از خود و آدمی دیگر بسازم، حالا به قصد باز کردن مغازه و روشن کردن چراغ و ایستادن به انتظار مشتری...این عبارت از نظر شما چه معنایی دارد؟ -
قسمت 18: جهان بینی فردی- اگر باز هم به دنیا بیایید آیا همین راه را انتخاب میکنید؟ -
قسمت 19: جهان بینی فردی- تعریف شما از خوشبختی چیست؟ -
قسمت 20: جهان بینی فردی- آرزویتان چیست؟ -
قسمت 21: جهان بینی فردی- امروز در دنیا چه چیز شما را شگفت زده میکند؟ -
قسمت 22: جهان بینی فردی- جوانان برای کشف استعداد خود چه کاری میتوانند انجام دهند؟ -
قسمت 23: جهان بینی فردی- اگر بخواهید توصیه ای به جوانان کنید آن توصیه چیست؟ -
قسمت 24: درباره پروژه آرته
زندگینامه
ضیاء موحد در سال 1341 در اصفهان به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر به پایان رساند. وی در سال 1343 لیسانس فیزیک و در سال 1348 فوق لیسانس فیزیک را از دانشگاه تهران دریافت کرد. عنوان پایان نامه فوق لیسانس «امکان تابش الکترومغناطیسی هسته در میدان کوانتومی» بود.
موحد که دارای دکترای فلسفه از دانشگاه کالج لندن است، در سال 1360 به راهنمایی پروفسور دبلیو اچ هارت از رساله دکتری خود با عنوان «مفهوم اندیشه فرگه» دفاع کرد و پس از بازگشت به ایران در مؤسسه ایرانیان به فعالیت های پژوهشی و آموزشی پرداخت. از فلسفه دکتر موحد نقش مهمی در معرفی منطق ریاضی و منطق مدال به ایرانیان دارد. کتاب معروف «درآمدی بر منطق مدال» بارها تجدید چاپ شده است.
از دیگر آثار استاد موحد در زمینه منطق و فلسفه می توان به «منطق مدال»، «واژگان توصیفی منطق (انگلیسی به فارسی)»، «از ارسطو تا گودل، مقالات فلسفی-منطقی» و «مهارت های منطق وجهی» اشاره کرد. دکتر موحد علاوه بر فلسفه و منطق، در شعر و ادبیات نیز آثار ارزنده ای دارد. مجموعه شعر مشتی نور سرد، آواز آبی، نردبان بیابان و کتابهایی از جمله شعر و شناخت، سعدی و ترجمه از آثار وی است. کتاب «نظریه ادبیات» نوشته رنه ولک و آستین وارن و «منتقدان فرهنگی» نوشته لسلی جانسون.
پروفسور ضیاء موحد در سالهای مختلف بارها نامزد دریافت جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است (برگزیده سال 1369 برای کتاب «درآمدی بر منطق مدال»؛ برگزیده در سال 1374 برای ترجمه کتاب «نظریه ادبیات» شایسته تقدیر در سال 1381 برای یک مشت نور سرد؛ برگزیده در سال 1382 برای کتاب «منطق ریاضی» و همچنین برای کتاب «تأملی در منطق ابن سینا» برنده جایزه دهخدا (1395) شد. سهروردی و برنده جایزه کتاب شعر سال روزنامه نگاران (1395)