فریدون مجلسی
-
قسمت 1: کودکی و نوجوانی -
قسمت 2: دانشگاه، سربازی و ازدواج -
قسمت 3: آقای دیپلمات -
قسمت 4: بازگشت به ایران و انقلاب اسلامی -
قسمت 5: فعالیت در ایران -
قسمت 6: کتابشناسی 1 -
قسمت 7: کتابشناسی 2 -
قسمت 8: کتابشناسی 3 -
قسمت 9: کتابشناسی 4 -
قسمت 9: درسگفتار 9: فرهنگ و جامعه -
قسمت 10: کتابشناسی 5 -
قسمت 11: درسگفتار 1: درباره تاریخ -
قسمت 12: درسگفتار 2: تفاهم و گفت و گو -
قسمت 13: درسگفتار 3: هویت -
قسمت 14: درسگفتار 4: ایدئولوژی و آرمانگرایی -
قسمت 15: درسگفتار 5: دموکراسی -
قسمت 16: درسگفتار 6: آزادی و امنیت -
قسمت 17: درسگفتار 7: روشنفکری -
قسمت 18: درسگفتار 8: برشی از تاریخ معاصر ایران: مشروطه -
قسمت 20: درسگفتار 10: دین و جامعه
فریدون مجلسی نویسندهی خوشقلم و دیپلمات صاحبنظر ایرانی است که پس از سالها زیست سیاسی و مطالعهی تاریخی و ادبی توانسته با کتابهای تاریخی ارزشمندی چون «کارنامک من: شاپور اورمزد» و «میترا و چاتورانگا: کارنامک خسروی» گام مهمی در مسیر شناساندن فرهنگ و هویت ایرانی به ایران و جهان بردارد.
فریدون مجلسی در محلهی یوسفآباد تهران چشم به جهان گشود. پدربزرگ او گیلک و اهل رشت بود و پدرش به تهران مهاجرت کرد. فریدون مجلسی دوران مدرسه را در تهران گذراند، مانند برادرانش به دبستان نوبنیاد فیروزکوهی رفت و سپس وارد دبیرستان فیروزبهرام شد که از دبیرستانهای بنام آن زمان بود و بسیاری از دبیران آن از اساتید دانشگاه بودند. فریدون مجلسی در 1341 دیپلم گرفت و وارد دانشکدهی نفت آبادان شد. اما دو ماه پس از شروع به تحصیل، نتیجهی کنکور دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران اعلام شد و نام فریدون مجلسی در میان پذیرفتهشدگان بود. در نتیجه، نیمهی آبانماه از دانشکدهی صنعت نفت انصراف داد و راهی دانشکدهی حقوق دانشگاه تهران شد و در 1345 لیسانس گرفت.
فریدون مجلسی پس از لیسانس وارد دورهی سربازی شد اما در حین سربازی نیز توانست تحصیل را ادامه دهد. آن زمان دانشگاه ملی (شهید بهشتی فعلی) دورهای به عنوان مدیریت اداری در سطح کارشناسی ارشد برگزار میکرد که بعدها به دانشکدهی حقوق این دانشگاه تبدیل شد. فریدون مجلسی در این دوره ثبتنام کرده بود و پس از قبولی در آزمون ورودی، با موافقت مافوقش در نظام، وارد این دانشگاه شد. هنوز دورهی سربازیاش تمام نشده بود که در آزمون جذب وزارت امور خارجه نیز ثبتنام کرد و پذیرفته شد و پس از دریافت برگهی پایان خدمت بلافاصله وارد وزارت امور خارجه شد.
کمی بعد در 1348، فریدون مجلسی برای مأموریتی از سوی وزارت امور خارجه به واشنگتن فرستاده شد و کارش را به عنوان کنسول آغاز کرد. در همان زمان از بورس تحصیلی زبان در دانشگاه جورج تاون نیز برخوردار شد. فریدون مجلسی پس از ورود به این دانشگاه واحدهایی را نیز در زمینهی تاریخ آمریکا برداشت و اینگونه روی مسائل سیاسی متمرکز شد و در کنار پرداختن به امور جاری کنسولگری و تحصیل خود، گزارشهایی را برای مسئولان سیاسی ایران مینوشت.
فریدون مجلسی در 1351 به ایران بازگشت و به فعالیت در دفتر نخستوزیر مشغول شد و همزمان در سطح کارشناسی ارشد رشتهی علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز مشغول به تحصیل شد و چندی بعد مدرکش را گرفت. فریدون مجلسی بار دیگر برای انجام مأموریتی به خارج از کشور اعزام شد. این بار راهی بروکسل شد و در ابتدای 1357 به ایران بازگشت. پس از پیروزی انقلاب نیز فریدون مجلسی به کار خود ادامه داد و یکی از مذاکرهکنندگان اصلی مسئلهی گروگانگیری بود، اما کمی بعد بازخرید شد و از کار دولتی فاصله گرفت.
فریدون مجلسی همواره علاقهمند به نویسندگی بود. او سالها به ترجمه پرداخت و کتابها و رمانهای تاریخی بسیاری را به فارسی برگرداند. از جمله آثار ارزشمندی که فریدون مجلسی به ترجمهی آنها پرداخت میتوان به «منم کلودیوس» و «ایران سرزمین مقدس» اشاره کرد. پس از چندی، فریدون مجلسی به این نتیجه رسید که دیگر باید ترجمه را رها کند و به نوشتن بپردازد. از آن پس فریدون مجلسی رمانهای ارزشمندی را نوشت که روایت آنها در دل تاریخ ایران رخ میدهد.
همچنین به سبب اینکه فریدون مجلسی دغدغهی ایران و تاریخ و فرهنگ ایران را دارد، در گوشه و کنار یادداشتهایی دربارهی چهرههای سیاسی و مکانها و شهرهای مختلف ایران و جهان نوشته است که مجموعهای از آنها را میتوان در دو کتاب «چهرهها» و «گذر از چهرهها» یافت.